Prima    Contact    Subdiviziuni    Harta    Flux RSS    Widget Informer
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / A fost amenajat traseul ecoturistic Pădurea Domnească

A fost amenajat traseul ecoturistic Pădurea Domnească

06.10.2014   1430 
 

În preajma lacului relict „La Fontal", satul Cobani, raionul Glodeni a avut loc evenimentul de recepție a lucrărilor finale în cadrul proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească".

La deschiderea traseului  ecoturistic au participat reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției de Dezvoltare Regională Nord, Administrației Publice Locale, președintele raionului Glodeni, Valeriu Țarigradschi, Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean.

Prezent la eveniment, Directorul general al Agenției "Moldsilva", Ștefan Chitoroagă, s-a referit la faptul că acest proiect este un exemplu de succes, demn de urmat și pentru alte instituții, inclsuiv rezervațiile naturale și întreprinderile silvice subordonate Agenției "Moldsilva", cu potențial turistic.

Amintim că realizarea proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească" a fost reală grație contribuției aduse de către: Agenția de Dezvoltare Regională Nord, Consiuliul Raional Glodeni, Agenția Moldsilva, Întreprinderea Silvică Glodeni, Rezervația Naturală "Pădurea Domnească".

Astfel, în prima etapa a proiectului a fost inclusă construcția unui centru de informare pentru turiști și a unei belvederi la zimbrăria de pe teritoriul rezervației „Pădurea Domnească", iar cea de-a doua, construcția a 3 pensiuni a câte 7 locuri de cazare fiecare, spații pentru camping și o parcare pentru autoturisme în preajma lacului relict „La Fontal", situat lângă satul Cobani, raionul Glodeni.

 Lucrările efectuate în cadrul celor două etape ale proiectului, Fondul Național pentru Dezvoltare Regională a alocat 5,571 de milioane de lei.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă,

Contact: 022 277 288, 069141201.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2018
   Total vizitatori - 1125334
 
Acces Rapid