Prima    Contact    Subdiviziuni    Harta    Flux RSS    Widget Informer
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / La Tulcea a avut loc prima întâlnire a Comisiei Trilaterale Comune

La Tulcea a avut loc prima întâlnire a Comisiei Trilaterale Comune

28.10.2014   1893 
 

În orașul Tulcea, România s-a desfășurat prima ședință a grupurilor de lucru pentru sprijinirea activității Comisiei Trilaterale Comune (JTC) din cadrul Proiectul transfrontralier „Consolidarea reţelei de arii naturale protejate pentru protejarea biodiversităţii şi dezvoltării durabile în regiunea Delta Dunării şi Prutul Inferior - Natura PAN". La acestă ședință de lucru, Republica Moldova a fost reprezentată de către Anatolie Rîșină, managerul proiectului, Valeriu Caisîn, asistentul proiectului și Valentin Dimitriadi, directorul RN "Prutul de Jos", la fel au fost prezenți specialiștii Ministerul Mediului și Academiei de Științe a Moldovei.

Activitatea grupurilor de lucru s-a axat pe probleme de reconstrucţie ecologică, conservarea biodiversităţii şi utilizarea durabilă a resurselor, dar și obiectivele planului de management comun și analiza comparativa a legislației de mediu din România, Republica Moldova, Ucraina.

Amintim că proiectul transfrontralier are ca obiectiv general reducerea pierderilor de biodiversitate şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei locale prin introducerea unei abordări complexe a managementului resurselor naturale în zona transfrontalieră a Deltei Dunării şi Regiunii Prutul de Jos inclusiv consolidarea implicării comunitare în regiune. Scopul acestor întâlniri este îmbunătăţirea capacităţilor instituţionale şi tehnice pentru managementul transfrontalier al zonelor protejate din regiunea Deltei Dunării şi Prutul de Jos.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 288; 069141201.

 

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 19.09.2018
   Total vizitatori - 1110579
 
Acces Rapid