Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / „Ziua Internațională a Padurilor” la Gimnaziul Internat din Strășeni

„Ziua Internațională a Padurilor” la Gimnaziul Internat din Strășeni

18.03.2015   1855 
 

Astăzi la Gimnaziul Internat din Strășeni a fost lansat oficial concursul pentru copiii din instituțiile de tip rezidențial din țară, „Pădurea o șansă pentru viitor". Această acțiune se încadrează în șirul evenimentelor planificate de către Agenția „Moldsilva" în contextul „Zilei Internationale a Pădurilor". La această activitate au fost prezenți, Directorul general al Agenției „Moldsilva" Iurie Apostolachi și vicedirectorul, Tudor Botnari.

Astfel că într-o atmosferă festivă reprezentanții Agenției „Moldsilva" au purtat discuții cu copiii despre semnificația zilei de 21 martie, cînd la nivel internațional este marcată Ziua Pădurilor, au fost prezenatate filme și spoturi sociale despre situația pădurilor la nivel național și internațional și atitudinea indiferentă a oamenilor care are un impact nefast asupra pădurilor. De aceea procesul de conștientizare și educare a tinerii generații este un lucru important pentru cei care activează în domeniul forestier.

În această ordine de idei, concursul de creație „Pădurea o șansă pentru viitor", are drept scop sensibilizarea și implicarea tinerii generații în conștientizarea importanței pădurilor ca element indispensabil pentru viață care ofera aer curat și apă, contribuie la minimalizarea schimbărilor climatice. Doritorii pot participa la cele 4 secțiuni: desen, fotografie, proză, poezie, iar totalurile vor fi anunțate către sărbătoarea profesională Ziua Lucratorului din Silvicultură. La finalul întîlnirii toți cei 130 de copii din această instituție au fost serviți cu dulciuri și fructe, pentru a contura ambianța de sărbătoare. Regulament.pdf

Menționăm că elevii din acest gimnaziu internat sunt implicați în mai multe acțiuni de colaboare din cadrul a mai multor proiecte inițiate și implimentate de către Agenția „Moldsilva", întreprinderile silvice și Proiectul ENPI FLEG II.

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 069141201, 022 277-288022 277-288 .

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 09.11.2020
   Total vizitatori - 2167354
 
Acces Rapid