print
Copiii centrului de zi „Speranța” în vizită la ÎS Iargara
22.03.2013
4121

Cu ocazia „Zilei Internaționale a Pădurilor", reprezentanții Întreprinderii pentru silvicultură Iargara au organizat mai multe activități cu participarea copiilor  din familiile defavorizate de la Centrul  de  zi  „Speranţa"  din raionul Leova.

Astfel, un grup de copii de la instiuția respectivă au vizitat sediul central al Întreprinderii pentru Silvicultură Iargara unde au discutat despre specificul unei entități silvice, tot aici, copii au primit materiale informativ-educative: calendare, ziare, broșuri ilustrative cu mesajul "Să protejăm și ocrotim pădurea". O vizită nu mai puțin curioasă a fost și la secţia de prelucrare a lemnului, ei au făcut cunoştinţă cu  tehnologia de fabricarea producţiei din lemn de lucru.

  La final copii au vizitat și pepiniera ocolului silvic Băiuş care este o subdiviziune a Întreprinderii Silvice pentru Silvicultură Iargara, aici fiindu-le prezentat pocesul de selecție al semințelor colectate de deferite specii, diversitatea puieţilor existenți la pepinieră, tehnologia de creştere a  puieţilor de talie mică şi talie mare.

Un fapt important pentru copiii Centrului  de  zi  „Speranţa"  a fost  plantarea arborilor de deferite specii (stejar, mesteacăn, cimişir, spireia, frasăn, paltin, tuia, caştan) în curtea instituției lor. Această lecție parctică a fost una importantă atît pentru tînăra generație cît și pentru instituțiile implicate în promovarea mesajului social de a „Ocroti și proteja Pădurea".  

 

Viorica Caciuc, Serviciul de presă

Contact:022 277 288, 069141201.

 

Tel +373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax +373 (22) 27-73-45
Copyright © 2021 Agentia MOLDSILVA Toate drepturile rezervate.