print
Începe sezonul de vînătoare la mistreți
23.09.2016
2831

Agenția "Moldsilva" informează că începînd de sîmbătă, 24 septembrie  și pînă la 4 decembrie 2016, va fi deschis sezonul de vînătoare la mistreți. Potrivit Hotărîrii de Guvern ( nr.963 din 08.08.2016.), în acest an vînătoarea se va desfășura doar în terenurile de vînătoare gestionate de către Agenția "Moldsilva" transmise în arendă în scop de gospodărire cinegetică.

Vînătoarea se va efectua în sectoarele de vînătoare arendate în zilele de sîmbătă, duminică și în zilele de sărbători. Limita de recoltare stabilită în acest an este de 201 piese. Vînătoarea în fondul forestier național se va desfășura în strictă conformitate cu Regulamentul privind autorizarea, organizarea şi practicarea vînătorii la mistreţi. Tuturor participanţilor la vînătoare le sunt aduse la cunoştinţă prevederile Regulilor de vînătoare şi instrucţiunile cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă în timpul organizării şi practicării acţiunilor de vînătoare în fondul forestier transmis în arendă în scop de gospodărire cinegetică.

Totodată, se interzice: vînătoarea cu folosirea armelor ghintuite, folosirea gloanţelor rotunde, precum şi a alicelor cu diametrul mai mare de 5,00 mm; vânătoarea cu cîini neînregistraţi în carnetele de vînător, precum şi în alte cazuri prevăzute de Regulamentul gospodăriei cinegetice; împuşcarea femelelor, care se află în fruntea ciurdei. Acţiunea de vînătoare se poate practica nu mai devreme cu o oră înainte de răsăritul soarelui şi nu mai tîrziu cu o oră după apusul soarelui, personalul responsabil de conducerea, organizarea şi desfăşurarea vînătorii să fie prezent la locul destinat nu mai tîrziu de ora 7.00. În ziua de vînătoare se interzice categoric efectuarea lucrărilor silvice în fondurile de vînătoare în care se preconizează acţiunea de vînătoarea, precum şi accesul populaţiei şi al oricărui tip de transport, cu excepţia celui care deserveşte grupele de vînători, detalii Ordin_privind_vinatoarea_la_mistreti_2016.pdf

În această perioadă, pentru eficientizarea pazei fondului forestier și cinegetic, Agenția „Moldsilva" prin intermediul întreprinderilor silvice subordonate a creat grupe mobile de control pentru patrularea fondurilor de vînătoare limitrofe fondului forestier.

În aceeași ordine de idei, în scopul neadmiterii cazurilor de braconaj, conducerea Agenței "Moldsilva" vine cu un apel către populație, în situația identificării unor circumstanțe sau persoane suspecte în fondul forestier, să apleze la linia fierbinte 022 211-311.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260  

 

 

Tel +373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax +373 (22) 27-73-45
Copyright © 2024 Agentia MOLDSILVA Toate drepturile rezervate.