print
Angajații RN "Plaiul Fagului" invitați la un concurs din România
10.07.2017
848

În România s-a desfășurat finala concursului profesional "Cel mai bun fasonator mecanic", organizat de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva și a avut loc în cadrul Ocolului Sivic Mălini, Direcția Silvică Suceava. La concurs au participat 31 de fasonatori mecanici din România, care au câștigat etapele județene, probele practice au inclus: schimbarea lanțului la fierăstrăul mecanic, tăierea de precizie, tăierea combinată, doborîrea arborilor pe simulator și cepuirea arborilor. Scopul competiției este creşterea aptitudinilor fasonatorilor mecanici la executarea operaţiilor de doborât, de fasonat şi curăţat de crăci în exploatările forestiere în condiţii de securitate şi de sănătate în muncă. Lucrările din exploatările forestiere au muitiple riscuri, cu înregistrarea a numeroase accidente de muncă. Prin acest concurs se determină tocmai creşterea calităţii pregătirii profesionale și creșterea nivelului de conştientizarea lucrătorilor din domeniu.

Invitaţi speciali ai concursului au fost silvicultorii rezervației "Plaiul Fagului" din subordinea Agenției "Moldsilva": inginer silvic șef; specialist în studiul vânatului, inginer protecția muncii, sculptor. Aceștia au oferit o demonstrație a măiestriei privind arta cioplirii în lemn, prezentînd o expoziție de lucrări. Astfel că membrii delegației din Republica Moldova au fost apreciați cu diplome de participare din partea Romsilva.

 Amintim că, între Agenția "Moldsilva" și Regia Națională a Pădurilor - Romsilva este încheiat un Memorandum de Înțelegere privind colaborarea în domeniul formării resurselor umane din silvicultaură, conservarea biodiversității naturale și cercetare știintifică.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tel +373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax +373 (22) 27-73-45
Copyright © 2018 Agentia MOLDSILVA Toate drepturile rezervate.