print
Schimbul de cunoștințe între organizațiile de cercetare din sectorul forestier, discutat la București
12.12.2017
804

În perioada 11-12 decembrie sub patronajul Ministerului Cercetării şi Inovării al României, la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Silvicultură (INCDS) "Marin Drăcea" din București, este organizat workshop-ul "Promovarea transferului de cunoștințe și cercetării în colaborarea efectivă între organizații de cercetare și unități economice din domeniul forestier".

La atelier participă cercetători și silvicultori din România și străinătate, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din domeniul silviculturii. Republica Moldova este reprezentată de către Nicolae Munteanu, vice-director, Agenția "Moldsilva"; Dumitru Galupa, director ICAS; Valeriu Caisîn, vice-director ştiinţific, ICAS.

Evenimentul științific are ca scop promovarea tematicilor identificate ca priorități pentru transferul de cunoștințe și abilități dobîndite în cadrul INCDS, către unitățile economice din sectorul forestier pentru a stimula, în mod concret, accesul la finanțare în cercetare, dezvoltare și inovare. Accentul a fost pus pe importanța cercetării din domeniul silviculturii în managementul și dezvoltarea durabilă a pădurilor, prezentînd investițiile în cercetare și parteneriatele încheiate dintre instituțiile de profil cu mediul academic și științific.

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260.

 

 

 

Tel +373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax +373 (22) 27-73-45
Copyright © 2018 Agentia MOLDSILVA Toate drepturile rezervate.