print
Evaluarea controalelor privind pesta porcină
01.02.2018
680

Reprezentanții Agenției "Moldsilva" au participat la o ședință de lucru, organizată  de catre Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor în cadrul misiunii de audit DG (SANTE), care efectuează un studiu de evaluare a modului de implementare a controalelor oficiale în domeniul sănătății animalelor și identificarii modului de realizare a Acordului de finanatare  "Sprijin pentru măsurile de protecție împotriva pestei porcine africane (PPA) în Moldova".

Acordul a fost semnat între Comisia Europeană și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.
Din echipa misiunii de audit fac parte doi auditori și un stagiar din cadrul DG SANTE. Auditul efectuat va permite serviciilor specializate din cadrul DG SANTE să formuleze sugestii pentru a îmbunătăți sistemul actual de asigurare a sănătății și bunăstării animalelor în Republica Moldova.

Cele mai importante obiective sunt: detectarea timpurie a pestei porcine africane prin supraveghere; prevenire răspîndirii infecției în populația de porcine domestice; prevenirea răspîndirii infecției în afara zonei afectate prin intermediul porcilor vii de pe piața interna, cărnii sau produselor din carne de la porci domestici sau sălbatici.

Domeniul de aplicare al misiunii de ancheta va include: planul de eradicare a pestei porcine africane la porcii domestici în Republica Moldova; masurile preventive de gestionare a populației de mistreți, măsuri de biosecuritate în terenuri de vînătoare, supravegherea activă și pasivă  a pestei porcine la porci domestici și mistreți.

Misiunea își desfășoară activitatea în perioada 30 ianuarie - 2 februarie.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260.

 

 

 

Tel +373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax +373 (22) 27-73-45
Copyright © 2019 Agentia MOLDSILVA Toate drepturile rezervate.