print
Agenția Moldsilva sugerează tinerilor să studieze silvicultura
11.06.2018
1654

În perioada iulie-august curent în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova se va defășura admiterea în universități, colegii, școli profesionale. În legatură cu faptul că în ramura silvică se atestă un deficit de cadre, Agenția "Moldsilva" sugerează absolvenţilor să aplice la specialitatea  "Silvicultură".  Aceasta poate fi studiată la Facultățile de silvicultură și grădini publice din cadrul mai multor universități: Universitatea de Stat din Moldova; Universitatea Agrară; Universitatea Liberă Internațională; Colegiul de Ecologie. Totodată,  tinerii pot aplica și la Facultățile de silvicultură ale universităților din România - Universitatea „Transilvania" (Brașov); Universitatea „Ștefan cel Mare" (Suceava) etc.

Menționăm că în prezent în ramura silvică activeaza aproximativ 4000 de angajați, iar vîrsta medie a personalului angajat constituie 45 de ani.

Mai informăm că angajații din domeniu beneficiază de unele privilegii, conform Contractului colectiv de muncă, iar periodic sunt desfășurate cursuri de instruire (reciclare) în cadrul Institutului de Cercetari și Amenajări Silvice. În baza activităților planificate în cadrul Memorandumului de colaborare dintre Agenția „Moldsilva" şi Universitatea „Transilvania" din Brasov, precum și Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, sunt organizate cursuri de formare profesională. Specialiștii din ramura silvică fac parte din echipe ale mai multor proiecte naționale și internaționale din sectorul forestier.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă,

Contact: 022 277 260

 

 

 

Tel +373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax +373 (22) 27-73-45
Copyright © 2020 Agentia MOLDSILVA Toate drepturile rezervate.