print
Astăzi, 21 martie este marcată Ziua Internațională a Pădurilor
21.03.2019
542

Astăzi, 21 martie este marcată Ziua Internațională a Pădurilor.

Acest eveniment, pentru anul 2019  poarta un gereric frumos "Pădurea și Educația", în  acest scop a fost realizat un spot video:

https://www.youtube.com/watch?v=Mt8N-sZPVuk&fbclid=IwAR2HaFOkHBZqf1R7eCU2hFsVjlQ3G5Z0ofaS-2iNtGLIBIXXf619yvSRZs4, disponibil în 11 limbi, destinat canalelor TV spre mediatizare și susținere.

Agenția "Moldsilva", tradițional, împreună cu entitățile silvice subordonate au elaborat un plan de acțiuni la nivel local și național, care include mai multe activități  de promovare și celebrare a acestui eveniment.

Tot astazi, sub egida Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenția "MOLDSILVA", în colaborare cu Gradina Botanică Națională, a organizat o masă rotundă dedicată evenimentului, în incinta Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice, structură din cadrul agenției.

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, reprezentanții   Facultății de Silvicultură a Universității "Ștefan cel Mare", Suceava, Romania, Universității Agrare de Stat din Moldova, instituțiilor de învățămînt superior și mediu de specialitate, precum  și ai societății civile.

În discursul de felicitare adresat celor prezenți, Nicolae Munteanu inginer șef-silvic, a exprimat înalta considerație pentru munca depusă în domeniul silvic de către silvicultori și a menționat că Educația EcoForestieră, fără exagerare, o dimensiune a omului contemporan și acest deziderat a fost și este conștientizat de fiecare silvicultor.

Dumitru Galupa, director, Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, a vorbit despre importanța acestui eveniment, despre starea actuală a fondului forestier, probleme și perspective.

La finalul evenimentului, reprezentanții Grădinii Botanice, Asociația Obștească, Mișcarea  Ecologistă din Moldova, au venit cu un set de cărți, donație, pentru instituțiilor de învățămînt superior și mediu de specialitate.

Actualmente, fondul forestier naţional constituie 12,7% din teritoriul ţării. Majoritatea terenurilor acoperite cu păduri (87,2%) se află în proprietatea statului, restul fiind deţinute de primării (12,2%) şi doar 0,6% - de proprietari privaţi.

 

21.03.2019

Date de contact:

Serviciul relații publice și informare

Contact: 067555200

 

 

 

 

 

Tel +373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax +373 (22) 27-73-45
Copyright © 2020 Agentia MOLDSILVA Toate drepturile rezervate.