print
Semnarea Acordului pentru lansarea unui traseu ecoturistic
10.06.2020
1725

 

Agenția ,,Moldsilva”, Întreprinderea de stat Rezervația Naturală ,,Plaiul Fagului”, Consiliul raional Ungheni și Primăria satului Rădenii Vechi au semnat la 9 iunie, curent, Acordul privind cooperarea în domeniul turismului.

Este vorba despre o colaborare, reciproc avantajoasă ce pune în valoare circuitul turistic al Republicii Moldova, mai ales în partea ce vizează patrimoniul forestier al țării noastre.

Dumitru Cojocaru directorul  Agenției „Moldsilva” a menționat importanța unor asemenea proiecte și acorduri de colaborare, ce aduc beneficii clare cetățenilor  noștri, dar mai prezintă și o carte de vizită a Republicii Moldova, pentru turiștii din străinătate.

Semnarea acestui Acord, inaugurează un traseu ecoturistic al  Rezervației Naturale ,,Plaiul Fagului”,  ce va scoate în evidență  frumusețea și splendoarea pădurilor din zonă, cu arboretele falnice de fag și stejar, va pune la dispoziția vizitatorilor posibilități de pescuit sportiv, plimbări cu barca, servirea bucatelor tradiționale în sânul naturii, sau degustarea unor produse, caracteristice acestui mediu.

Conform acordului semnat, părțile vor promova activitățile în aer liber pentru combaterea sedentarismului social, vor elabora şi implementa o strategie de dezvoltare și management a turismului în zonă,  vor promova participarea publicului la activități de protecție a mediului înconjurător, dar vor urma și acțiuni de educație ecologică și dezvoltare a activității Centrului de Informare și Educație Ecologică și Punctului Apicol Demonstrativ, ca surse importante de informare a grupurilor de turiști și populației locale, inclusiv tinerilor.

Dumitru Cojocaru a declarat că urmează proiecte și acorduri similare cu  Rezervațiile Naturale ,,Codrii” și ,,Pădurea Domnească”, Consiliile raionale Strășeni și Glodeni, dar și valorificarea altor oportunități din domeniul ecoturismului. 

 

Tel +373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax +373 (22) 27-73-45
Copyright © 2024 Agentia MOLDSILVA Toate drepturile rezervate.