Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Proiectele forestiere au participat la Ziua Europei

Proiectele forestiere au participat la Ziua Europei

11.05.2015   2605 
 

În Republica Moldova la 10 mai a fost marcată Ziua Europei. Cu această ocazie la Chişinău au fost organizate mai multe evenimente consacrate sărbătorii. În acest context, pe parcursul zilei, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) a fost deschis „Orăşelul european 2015", care a întrunit misiuni diplomatice ale statelor membre Uniunii Europene în R. Moldova și prezentarea proiectelor realizate și implimentate  în ţara noastră cu finanţare europeană. La eveniment a fost  prezent și Proiectul  ENPI FLEG II (Îmbunătățirea aplicarii și legislației forestiere și guvernării în cadrul Initiativei Politice Europene de Vecinătate), care desfășoară acțiuni în domeniul forestier în colaborare cu Agenția "Moldsilva" și întreprinderile silvice subordonate. Astfel că, publicul a avut posibilitatea să se informeze despre activitățile desfășurate în acest proiect și cele în curs de derulare, prin intermediul posterilor informative, publicațiilor, au fost expuse și cîteva specii de material săditor de la pepiniera-pilot a Întreprinderii Silvice Teleneşti, care promovează și silvicultura energetică. În cadrul Proiectului ENPI FLEG II, această pepinieră beneficiază de susținere financiară în procesul de modernizare și dezvoltare. Vizitatorii au adresat întrebări și au purtat discuții cu reprezentanții proiectului, Agenției "Moldsilva", Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice, astfel că, domeniul forestier este unul de interes major nu numai pentru instituțiile de resort și specialiști, dar și pentru populația R.Moldova.

Amintim că Programul ENPI FLEG II, are un buget de nouă milioane de euro, este implementat în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina si Rusia. În ţara noastră proiectul a fost lansat în anul 2009 și se va încheia la sfîrșitul anului 2016, fiind susţinut de Comisia Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și Parteneriat, Banca Mondială în parteneriat cu Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii și Fondul Global pentru Natura Sălbatică.

În acest an Ziua Europei a avut ca slogan „Moldova în pas cu Europa". Orăşelul European va fi organizat şi în oraşul Soroca, la data de 16 mai, în Scuarul Cetăţii Soroca.

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact:022277288 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 18.04.2024
   Total vizitatori - 4410519
 
Acces Rapid