Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / La Engelberg a avut loc sesiunea comună Silva 2015

La Engelberg a avut loc sesiunea comună Silva 2015

10.11.2015   2629 
 

Recent la Engelberg, Elveția s-a desfășurat ședința comună Silva 2015 a Comisiei Economice pentru Europa a Națiunilor Unite (UNECE), Comisiei pentru Păduri și Industria Forestieră și Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Comisiei Europene Silvicultură, organizată, în timpul Săptamînii Europene a Pădurilor.

În cadrul ședinței comune, 39 de țări din Europa, Asia Centrală și America de Nord au reiterat faptul că își vor continua eforturile privind crearea programelor, planurilor și strategiilor naționale în contextul schimbărilor climatice. Fiind încurajate să joace un rol activ în activitatea  Forumului Organizației Națiunilor Unite privind pădurile (UNFF).

Întâlnirea a reunit oameni din silvicultură reprezentanți ai institutiilor de resort, ai industrie forestiere, poprietari de păduri, ONG-uri de mediu, cadre universitare și studenți. La această întrunire Republica Moldova a fost reprezentată de către directorul general adjunct al Agenției Moldsilva, Mihai Pașcovschi.

UNECE și FAO au cerut participanților să se implice la creșterea indicatorilor în domeniul forestier la nivel mondial legat de obiectivele de dezvoltare durabilă. În această ordine de idei, țările au fost interesate de dezvoltarea piețelor și a investițiilor pentru serviciile ecosistemice forestiere, precum și de evaluarea discuțiilor privind piața ca o platformă unică pentru schimbul de informații și de experiențe ce ține de produsele forestiere la nivel regional.

Printre temele abordate sunt: menținerea biodiversității, atenuarea schimbărilor climatice, produsele forestiere, serviciile ecosistemice forestiere și gestionarea durabilă a pădurilor, comunicarea și educarea.

Reprezentanții organismelor internaționale au subliniat importanța pădurilor în realizarea obiectivelor de dezvoltarea durabilă, accentul fiind pus pe o abordare intersectorială.

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă,

Contact: 022 277 288.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 17.04.2024
   Total vizitatori - 4409769
 
Acces Rapid