Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Seminar tematic la RN „Codrii”

Seminar tematic la RN „Codrii”

18.05.2016   2955 
 

În cadrul Rezervației Naturale „Codrii" s-a desfășurat seminarul cu tematica „Reconstrucția ecologică a arboretelor necorespunzătoare structural sau funcținal ". Această acțiune are ca scop implementarea Planului tematico-didcatic pentru perfecționarea personalului din cadrul entităților subordonate Agenției „Moldsilva". La seminar au participat directori și inginerii silvici șefi ai întreprinderilor silvice, fiind invitați și repezentanții Băncii Mondiale și FAO (Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite), care se află într-o misiune în Republica Moldova, privind asistența tehnică în domeniul adaptării la schimbările climatice.

Inginerul-șef silvic al Agenției „Moldsilva", Alexei Palancean, a vorbit despre importanța aigurării echilibrului ecologic și a integrității pădurilor fondului forestier, menținerii și conservării biodiversității forestiere specifice, în vederea promovării tratamentelor și lucrărilor de conservare și reconstrucție ecologică bazate pe tăieri repetate și regenerare din sămînță sub masiv, care fac parte din tehnologiile „prietenoase mediului".

Directorul Rezervației Naturale „Codrii", Vitalie Gogu, le-a prezentat participanților, sectoarele cu lucrări de reconstrucție ecologică, și anume în unitățile amenajistice: 12G - anul lucrării 2013; 14K - anul lucrării 2013; 44H - anul lucrării 2013; 44H - anul lucrării 2016, a făcut cunoștință cu descrierea unităților amenajistice conform Amenajamentului silvic al întreprinderii, etapele lucrărilor efectuate pe fiecare unitate amenajistică în parte, precum și rezultatele inventarierii desfășurate în toamna anului 2015. De asemenea, au fost prezentate și tăieri de îngrijire în arborete tinere.

În aceeași ordine de idei, conducerea Agenției „Moldsilva" a apreciat acest tip de seminare cu ieșiri în teren și exemplificările practice pentru toate tipurile de lucrari silvice în funcție de specificul său.

În același context, directorii entităților silvice au prezentat un raport de activitate privind situația economico-financiară și executarea lucrărilor silvice de primăvară. 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 19.04.2024
   Total vizitatori - 4413911
 
Acces Rapid