Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Cooperarea silvică moldo-română discutată la Chişinău

Cooperarea silvică moldo-română discutată la Chişinău

16.09.2022   255 
 

Conducerea Agenţiei „Moldsilva” a avut o întrevedere oficială cu reprezentanţi ai Comunităţii silvicultorilor din România, aflaţi în Republica Moldova cu prilejul Zilei Silvicultorului.

Este vorba despre personalul de conducere din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, Federaţiei „Silva” şi Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Temele abordate în cadrul acestei întrevederi se referă la protejarea şi dezvoltarea fondului forestier, îngrijirea culturilor forestiere în condiţii afectate de schimbări climatice, protecţia socială şi susţinerea angajaţilor din ramura silvică şi procesul de pregătire şi perfecţionare a cadrelor în instituţiile de învăţământ cu profil silvic.

Părţile implicate în dialog au făcut o trecere în revistă a cooperării moldo-române pe segment forestier, au menţionat proiectele comune de succes şi s-au pronunţat pentru amplificarea relaţiilor dintre silvicultorii de pe ambele maluri ale Prutului, în tendinţa de majorare a spectrului de bunuri şi servicii ale pădurii oferite cetăţenilor.

Un loc aparte, în cadrul discuţiilor, a revenit Planului de acţiuni pentru sporirea fondului forestier naţional cu 100000 ha în zece ani, experienţa silvicultorilor români fiind una consistentă în realizarea unor asemenea proiecte de anvergură.

Aspectele cooperării ce au fost vizate, se vor regăsi în viitoarele proiecte cu impact  benefic pentru pădurile Republicii Moldova şi României, iar  silvicultorii reuniţi la Chişinău au convenit ca agenda relaţiilor moldo-române să cunoască cât mai multe dimensiuni practice.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 30.11.2022
   Total vizitatori - 3317649
 
Acces Rapid