Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / LUCRĂRI OPORTUNE PENTRU PUIEŢI DE CALITATE

LUCRĂRI OPORTUNE PENTRU PUIEŢI DE CALITATE

19.07.2023   197 
 
Calitatea puieţilor ce vor completa fondul forestier al ţării şi vor contribui la realizarea cu succes a Programului Naţional de Extindere şi Reabilitare a Pădurilor, reprezintă una dintre preocupările de bază ale silvicultorilor. Pepinierele silvice ale entităţilor teritoriale din cadrul Agenţiei „Moldsilva” au o responsabilitate sporită pentru calitatea materialului săditor, iar procesele ce sunt aplicate în această perioadă sunt absolut conforme cu manualele de specialitate şi experienţele avansate, consultate, inclusiv, cu colegii din România, Franţa sau SUA.
Silvicultorii de la Soroca, în aceste zile, sunt antrenaţi în lucrări importante pentru dezvoltarea puieţilor forestieri. Maiştrii-pădurari de la ocolul silvic Floreşti, ghidaţi de şeful acestei subdiviziuni Sergiu Gulii şi şeful adjunct Ilie Pînzaru, au administrat în semănăturile silvice din pepinieră îngrăşăminte prin frunze, pentru stimularea dezvoltării şi creşterii.
Pentru evitarea oricăror situaţii de incertitudine, la planificarea acestor lucrări au fost studiate minuţios toate detaliile, astfel experienţa din acest domeniu şi respectarea strictă a tehnicilor de securitate, au contribuit la realizarea cu succes a acestei misiuni. Important este faptul că aceste îngrăşăminte sunt inofensive pentru oameni, animale sau albine, iar aplicarea la puieţii forestieri asigură dezvoltarea calitativă conform standardelor recunoscute.
 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 26.09.2023
   Total vizitatori - 4015515
 
Acces Rapid