Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Construcții ridicate abuziv, terenuri acaparate samovolnic, rețele inginerești de apă și canalizare ilegale, amplasate pe terenurile fondului forestier, proprietate publică a statului.

Construcții ridicate abuziv, terenuri acaparate samovolnic, rețele inginerești de apă și canalizare ilegale, amplasate pe terenurile fondului forestier, proprietate publică a statului.

18.10.2023   175 
 

 

Agenția „Moldsilva” în vederea inițierii procedurii de lichidare a încălcărilor admise pe terenurile fondului forestier, în perioada anilor 2021 – prezent, a inițiat proceduri de demolare a construcțiilor ilegale cu calcularea prejudiciilor aduse statului, cât și a întreprins măsuri de sesizare a organelor de urmărire penală în vederea tragerii la răspundere penală persoanele fizice/juridice, asigurarea accesului pe terenurile fondului forestier acaparate și îngrădite abuziv, cât și recuperarea prejudiciilor în proporții deosebit de mari.

Tot în acest sens, la data de 05.10.2023 au fost efectuate percheziții și a fost asigurat acesul pe terenurile fondului forestier îngrădit abuziv, organizate de către Procuratura Generală a Republicii Moldova în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cu antrenarea colaboratorilor din cadrul Brigada de Poliție cu Destinație Specială „FULGER”, reprezentantul Ministerului Mediului, reprezentanții Agenției „Moldsilva”, reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului, reprezentanții Î.S. Întreprinderii pentru Silvicultură „Chișinău”.

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 20.06.2024
   Total vizitatori - 4551614
 
Acces Rapid