Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Priorităţi şi perspective în activitatea rezervaţiilor naturale

Priorităţi şi perspective în activitatea rezervaţiilor naturale

01.02.2024   134 
 

La sediul Agenţiei „Moldsilva” a fost convocată o şedinţă de lucru cu participarea managerilor şi colaboratorilor ştiinţifici din cadrul Întreprinderilor de Stat,  Rezervațiile Naturale „Codrii”, „Pădurea Domnească”, „Plaiul Fagului”, „Biosferei Prutul de Jos” și Instituția Publică ,,Parcul Național Orhei”.

Reuniunea în acest format a avut drept scop planificarea activităților de bază pe parcursul anului 2024 și  stabilirea temelor de cercetare pentru secțiile știință, ce urmează a fi realizate în această perioadă. Discuţiile colective au mai vizat şi propuneri pentru substituirea membrilor componenței Consiliilor Științifice sau Tehnico-Ştiinţifice ale ariilor natural protejate de stat, aprobate conform ordinului Ministerului Mediului.

Printre propunerile de rezonanţă din cadrul şedinţei, s-a convenit intensificarea procesului de popularizare a activităţilor rezervaţiilor naturale, prin intermediul publicaţiilor în diferite surse de informare.  

Totodată, în scopul motivării şi facilitării accesului publicului la circuitul ecoturistic de la noi din ţară, a fost menţionată necesitatea elaborării unor reviste/ghid turistic, cu includerea traseelor, monumentelor, obiectivelor turistice, disponibilitatea serviciilor hoteliere/cazare pescuit și alte posibilităţi pentru divertisment.

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 21.02.2024
   Total vizitatori - 4295955
 
Acces Rapid