Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Programul de împădurire continuă în toată țara

Programul de împădurire continuă în toată țara

01.04.2024   62 
 

 

Încă o săptămână de muncă în care silvicultorii au plantat pădurile de mâine, iar în zilele de odihnă au fost ajutați și de reprezentanții societății, cărora le pasă de mediu și de viitor. În terenurile prelucrate de angajații ramurii silvice, s-au plantat preponderent salcâm, stejar, stejar roșu, salcie, nuc negru, gorun, etc.

La Întreprinderea pentru Silvicultură Bălţi au fost finalizate plantările pe o suprafață totală de 40 ha, în cadrul primăriilor Bilicenii Noi și Mărăndeni, Fălești, inclusiv cu ajutorul funcționarilor ANTA Chișinău.

Angajații Rezervației Naturale ”Pădurea Domnească” au contribuit decisiv la plantarea unei suprafețe de 9 ha în satul Dușmani, Glodeni.

Silvicultorii de la Întreprinderea pentru Silvicultură Iargara au reușit să planteze la Tochile Răducani și la Iordanovca, Basarabeasca, ajutați fiind de Consiliul Raional Leova și toate direcțiile din subordine, Biroul de probațiune, IP Leova, IPM Leova, ANSA (Chișinău, Ialoveni, Hîncești, Criuleni, Leova Ceadîr-Lunga, Basarabeasca, Comrat) și Cristi Servis, Chișinău.

Două suprafețe de la Ocolul Silvic Ghidighici, Întreprinderea Silvică Chişinău, au fost parcurse cu lucrări de plantare, cu ajutorul geniștilor armatei din Batalionul ”Codru” și angajații Penitenciarului nr.16 (Pruncul).

Plantări și ajutorări de regenerare naturală și la Ocolul Silvic Florești din cadrul  Întreprinderii pentru Silvicultură Soroca. Silvicultorii din partea locului au plantat două suprafețe (2,5 și 4,4 ha) fiind susținuți de  Serviciul Fiscal de Stat, Direcția ocuparea forței de muncă, Inspectoratul de poliție, IPM, Direcția Situații Excepționale, ASP, ANSA, Poșta Moldovei, Red-Nord, Biroul probațiune, CTAS, Cancelaria de Stat, primăria Ciutulești și Cașunca, Centrul sănătate publică, toate serviciile menționate  fiind din  raionul Florești.

Și la Întreprinderea pentru Silvicultură Hîncești-Silva au continuat plantările în cooperare cu societatea, fiind plantați circa 18 000 de puieți forestieri. De astă dată, silvicultorii au contat pe ajutorul deputatului Iurie Pasat și Consiliului Raional Hîncești, inclusiv prin participarea președintelui Iurie Levinschi, si vicepreședinții Ion Bunduchi, Dumitru Vartic si Aliona Cara-Grigoraș, angajații IPM Hîncești,  Penitenciarul nr. 7 Rusca, Serviciul Tehnologia Informației si Securitate Cibernetică și SRL JustConsult. Absolut benefică a fost și colaborarea cu primarul localității Pervomaiscoe, Roman Badea și implicarea dumnealui în procesul de identificare a terenurilor pentru plantare in cadrul PNERP, dar si participarea activa la plantări împreuna cu sătenii.

Acest tempou al lucrărilor ne permite să susținem plenar inițiativa Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu și să plantăm mai mult de 145 000 ha în perioada 2023-2032. Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor aduce beneficii clare pentru cetățenii țării noastre prin majorarea suprafețelor împădurite.

#AgențiaMoldsilva

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.04.2024
   Total vizitatori - 4406213
 
Acces Rapid