Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Comunicate de presa / Viitoarele păduri pornesc din pepinierele silvice

Viitoarele păduri pornesc din pepinierele silvice

05.04.2024   221 
 

 

Crearea secțiilor de semănături în pepinierele entităților silvice din cadrul Agenției ”Moldsilva”, au drept scop creșterea puieților forestieri de cea mai înaltă calitate, pentru constituirea noilor păduri și reabilitarea terenurilor acoperite cu vegetație forestieră, afectate de diverse forme de degradare.

Prin muncă asiduă și respectarea tehnologiilor din domeniu, silvicultorii din țara noastră speră să obțină în toamna acestui an o cantitate de circa 47 000 000 de puieți forestieri.

Semănăturile din primăvara curentă au fost deja executate pe o suprafață de 90 ha din 150 ha planificate, iar diversitatea speciilor este în cea mai mare parte este reprezentată de salcâm, glădiță și pin negru. Silvicultorii au pus accent pe calitatea procesului de recoltare a semințelor forestiere, astfel până la această perioadă, fiind pregătită o cantitate de circa 30 de tone.

O altă preocupare a personalului implicat la lucrări în pepinierele silvice ține de crearea secțiilor de repicaj (prin plantarea butașilor de plop și salcie și replantarea puieților forestieri din locul inițial în spații mai vaste din pepiniere, pentru a le asigura condiții optimale de dezvoltare). Totalul repicajelor din această primăvară este de 682 000 de puieți forestieri, silvicultorii reușind deja depășirea indicatorilor planificați(655 000 buc.).

Activitățile desfășurate de silvicultori în cele  57 de pepiniere gestionate de entitățile  teritoriale ale Agenției ”Moldsilva”, sunt desfășurate concomitent cu lucrările de plantare de puieți forestieri, pregătirea solului și alte lucrări de sezon, atât în fondul forestier cât și pe terenurile altor deținători.

Proritățile angajaților din silvicultură sunt orientate spre asigurarea continuității și dezvoltării fondului forestier și realizarea obiectivelor Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor.

#geneatiapadurii

#AgențiaMoldsilva

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 23.05.2024
   Total vizitatori - 4490148
 
Acces Rapid