Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / A fost deschis Centrul de Informare şi Educație Ecologică al Rezervației Biosferei Prutul de Jos

A fost deschis Centrul de Informare şi Educație Ecologică al Rezervației Biosferei Prutul de Jos

12.11.2016   2804 
 

În localitatea  Slobozia Mare, Cahul după reabilitarea centrului de vizită și sediul administrației Rezervației Biosferei Prutul de Jos, statut care urmează în scurt timp să-i fie acordat, conform cadrului legal și normativ, a fost deschis pentru funcționare conform standardelor internaționale. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului "Consolidarea reţelei de arii naturale protejate pentru protecţia biodiversităţii şi dezvoltării durabile în regiunea Delta Dunării şi Prutul Inferior - PAN Nature" finanțat prin Programul Operațional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007 - 2013 implementat de Agenția „Moldsilva".

Prezent la evenimentul de deschidere, directorul general al Agenției "Moldsilva" Ion Cebanu, s-a referit la faptul că, crearea centrului, este o activitate importantă din acest proiect de amploare și unic pentru Republica Moldova și va deveni un element de atracție turistică pentru vizitatori, în acest fel, întreaga zonă de sud va avea de cîștigat.

În aceeași ordine de idei, Ministrul Mediului Valeriu Munteanu, a dat asigurări că pînă la sfirșitul acestui an, se vor depune eforturi ca să fie creat cadrul legal și normativ pentru funcționarea Rezervației Biosferei Prutul de Jos, iar reabilitarea acestei regiuni din punct de vedere natural să corespundă conceptului de rezervației a biosferei.

Managerul proiectului, Anatol Rîșină, a menționat faptul că, acest centru va contribui la realizarea obiectivelor dezvoltării socio- economice durabile în zona de activitate, va conştientiza şi educa publicul, comunitatea locală, copii din instituțiile de învățămînt, ong-urile de profil, schimbul de experiență dintre specialiștii locali și internaționali, formarea unei mentalităţi pozitive şi active de protejare a resurselor naturale regenerabile, promovare interesului în rîndul turiștilor.

Obiectivul general al proiectului este reducerea pierderilor de biodiversitate şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei locale prin introducerea unei abordări integrate a managementului resurselor naturale în zona transfrontalieră a Deltei Dunării şi Regiunii Prutul de Jos şi consolidarea implicării comunitare în regiune. Valoarea întregului proiect este de 2.259.798,00 euro și este finanțat de Uniunea Europeană.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 260.

 

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 26.11.2022
   Total vizitatori - 3306462
 
Acces Rapid