Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Mărțișoare caritabile

Mărțișoare caritabile

01.03.2019   1860 
 

Conform unui mit care circulă în Republica Moldova, în prima zi a lunii martie, frumoasa Primăvară a ieșit la marginea pădurii și a observat cum, într-o poiană, într-o tufă de porumbari, de sub zăpadă răsare un ghiocel. Ea a hotărât să-l ajute și a început a da la o parte zăpada și a rupe ramurile spinoase. Iarna, văzând aceasta, s-a înfuriat și a chemat vântul și gerul să distrugă floarea. Ghiocelul a înghețat imediat. Primăvara a acoperit apoi ghiocelul cu mâinile ei, dar s-a rănit la un deget din cauza mărăcinilor. Din deget s-a prelins o picătură de sânge fierbinte care, căzând peste floare, a făcut-o să reînvie. În acest fel, Primăvara a învins Iarna, iar culorile mărțișorului simbolizează sângele ei roșu pe zăpada albă.

Cu acest prilej două sindicate de ramură - Federația Sindicatelor din Silvicultură "Sindsilva" și Federația Sindicatelor din Comunicații s-au gîndit să facă o surpriză și pentru sindicaliștii care țin la tradiție, bucurîndu-le sufletul și ochii, și o satisfacție morală pentru cei care au confecționat aceste bijuterii cu multă dragoste și măiestrie, dar și pentru cei mai triști ca noi.

Peste 300 de mărțișoare au fost expuse la Casa Sindicatelor, în cadrul unei expoziții cu vînzare, organizată de Federația Sindicatelor din Silvicultură "SindSilva". Cele mai multe mărțișoare, au fost confecționate manual de către salariații care activează în întreprinderile silvice subordonate Agenției "Moldsilva" și anume, Călărași, Tighina, Iargara, "Sil-Răzeni", Rezervația Naturală "Codrii" și Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, de menționat este că mărțișoarele nu aveau indicate un preț.

Liderul sindical dl Anatolie Ciobanu a menționat că banii colectați de pe urma comercializării mărțișoarelor vor fi destinați pentru a  procura produse alimentare și mărfuri de primă necesitate, care ulterior vor fi donate familiilor defavorizate.

Expoziții similare cu vînzare de mărțișoare au fost organizate în teritoriu de salariați, membrii de sindicat, care activează în Întreprinderile Silvice de la Cahul și Orhei. De asemenea banii colectați vor fi destinați pentru cauze nobile.

 01.03.2019

Date de contact:

Serviciul relații publice și informare

Contact: 067555200

 

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 23.05.2024
   Total vizitatori - 4490170
 
Acces Rapid