Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Atelier de informare privind aplicarea Evaluării Strategice de Mediu

Atelier de informare privind aplicarea Evaluării Strategice de Mediu

04.11.2019   1594 
 

Directorul Agenției ,,Moldsilva”  Valeriu Caisîn a participat la atelierul de informare privind aplicareaEvaluării Strategice  de Mediu (ESM), desfășurat în parteneriat cu CEE ONU în cadrul proiectului regional,,EU4Environment”, finanțat de Uniunea Europeană, desfășurat vineri, 1 noiembrie, curent, la Chișinău.Scopul acestui proiect ține de acordarea asistenței țărilor Parteneriatului Estic în asigurarea utilizării durabile a capitalului natural, îmbunătățirea calității mediului și bunăstării populației, iar pe lângă Republica Moldova, printre beneficiari regăsim Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina. La reuniunea de la Chișinău au participat reprezentanții ministerelor și organizațiilor implicate, Delegației UE în Republica Moldova, CEE ONU, dar și asociațiile obștești apropiate ca domeniu de activitate.

Obiectivul de bază al atelierului ține de promovarea aplicării Evaluării Strategice  de Mediu în Republica Moldova, în conformitate cu cerințele protocolului CEE ONU privind ESM, Directivei UE și legislației naționale cu privire la ESM.

Totodată, autoritățile naționale au fost informate despre beneficiileEvaluării Strategice  de Mediu, rolurile relevante și responsabilitățile în implementarea procedurilor ESM la nivel național.

În opinia Directorul Agenției ,,Moldsilva” un asemenea format de activitate prezintă avantaje clare pentru beneficiarii proiectului. ,,Informarea oportună, schimbul de opinii și abordările constructive, de la acest atelier, sunt în măsură să impulsioneze ritmul aplicăriiEvaluării Strategice  de Mediu și să producă efectele scontate pentru Republica Moldova și cetățenii ei”, a menționat Valeriu Caisîn.

De notat că Evaluarea Strategică  de Mediu promovează efectiv dezvoltarea durabilă prin integrarea aspectelor de mediu în dezvoltarea economică la nivel național și local. ESM va permite identificare celor mai durabile și cost-eficiente alternative de dezvoltare strategică în Republica Moldova pentru atragerea investițiilor noi și îmbunătățirea calității mediului înconjurător.

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 23.05.2024
   Total vizitatori - 4490086
 
Acces Rapid