Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Prezentarea ghidului pentru trasee turistice în Fondul Forestier Naţional

Prezentarea ghidului pentru trasee turistice în Fondul Forestier Naţional

24.02.2021   607 
 

 

Agenţia „Moldsilva” lansează la 25 februarie, curent, „Ghidul organizării şi managementului traseelor turistice în fondul forestier naţional”, printr-un eveniment în formatul unei mese rotunde cu participarea specialiştilor în domeniu, partenerilor şi surselor mass-media.

Este vorba despre o ediţie ce însumează informaţii şi noţiuni despre proiectarea, amenajarea, exploatarea şi managementul traseelor turistice forestiere, ce a fost elaborată în cadrul proiectului „Abilitarea tinerilor pentru activități de interpretare a naturii”, implementat de Miș­carea Ecologistă din Moldova cu suportul Departamentului pentru Programe Internaționale al US Forest Service.

Lansarea acestui ghid este o încercare a specialiştilor Agenţiei „Moldsilva” de a reglementa anumite activități turistice în Fondul Forestier Naţional  și stabilește etapele necesare pentru asigurarea practicării turismului forestier durabil. Ghidul este destinat întreprinderilor silvice, agenților economici, asociațiilor obștești care vor să inițieze și să dezvolte activități de ecoturism, inclusiv identificarea și semnalizarea traseelor turistice în Fondul Forestier Național.

Utilitatea şi necesitatea unui asemenea set de reguli şi recomandări pentru dezvoltarea turismului forestier este dictat de unicitatea locurilor pitoreşti de la noi din ţară, dar şi impactul schimbărilor generate de pandemia globală COVID-19, proces care a modificat percepţia populaţiei referitor la turism, călătorii, locuri pitoreşti, etc.$

Activităţile din ultima perioadă în cadrul Agenției „Moldsilva”, denotă clar orientarea spre dezvoltarea ecoturismului şi punerea în valoare a   circuitelor turistice naționale prin cunoașterea și explorarea locurilor remarcabile de la noi din țară.

Acordurile de colaborare semnate cu Administrațiile Publice Locale Strășeni, Glodeni, Ungheni şi Cahul,  reprezintă un proiect ambițios, iniţiat de Agenţia „Moldsilva”, ce justifica scopurile nobile, iar locurile pitorești de la noi din țară, precum Rezervaţiile Naturale „Codrii”, „Pădurea Domnească”, „Plaiul Fagului” și „Prutul de Jos” pot lărgi considerabil geografia turismului național şi pune în valoare Fondul Forestier Național. 

Lansarea Ghidului organizării şi managementului traseelor turistice în fondul forestier naţional va avea loc la Summit Events, Sala Roșie, Chișinău, Strada Tighina 49/3, ora 13.30.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 17.09.2021
   Total vizitatori - 2623089
 
Acces Rapid