Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Viitorul pădurilor pe agenda unui summit interguvernamental

Viitorul pădurilor pe agenda unui summit interguvernamental

15.04.2021   1359 
 

15 aprilie, Chişinău - Conferinţa ministerială privind protecția pădurilor în Europa, are loc în perioada 14-15 aprilie 2021 în oraşul Bratislava,Slovacia. Această şedinţă reuneşte ţările europene şi se desfăşoară în regim on-line în limba engleză.

În conformitate cu agenda Conferinței, astăzi, în sala de protocol la Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale şi Mediului, a avut loc semnarea on-line, simultan cu omologii țărilor europene, a Rezoluției și Declarației Miniştrilor, ceea ce reprezintă şi finalitatea acestei sesiuni.

Acest format de lucru al specialiştilor în domeniu, este cunoscut cu numele FOREST EUROPE şi reprezintă procesul politic voluntar paneuropean, la nivel înalt, pentru dialogul interguvernamental și cooperarea privind politicile forestiere din Europa. În acest context sunt dezvoltate strategii comune pentru cei 47 de semnatari (46 de țări europene și Uniunea Europeană) cu privire la modul de protejare și gestionare durabilă a pădurilor.

În cadrul celei de a opta conferințe ministeriale FOREST EUROPE  sunt abordate probleme de cea mai mare relevanță politică ce ţin de provocările actuale cu care se confruntă pădurile europene și sectorul forestier, inclusiv rolul lor în adaptarea la schimbările climatice.

Tot în contextul acestui summit interguvernamental, intitulat „Viitorul pe care îl dorim: pădurile de care avem nevoie”, sunt asumate angajamentele politice ale țărilor din Europa și Uniunea Europeană în ceea ce privește cadrul strategic și acțiunile pentru gestionarea durabilă a pădurilor în Europa pentru acest deceniu.

A opta conferință ministerială FOREST EUROPE a fost planificată pentru luna octombrie 2020 la Bratislava, Slovacia, iar ulterior a fost amânată din cauza pandemiei COVID 19. Deoarece reglementările și constrângerile privind distanțarea fizică, legate de pandemie, rămân în vigoare, s-a decis adoptarea formatului on-line pentru desfăşurarea lucrărilor.

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 23.05.2024
   Total vizitatori - 4490157
 
Acces Rapid