Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Aviz de presă

Aviz de presă

13.05.2021   1150 
 

Agenția „Moldsilva” invită reprezentanţii mass-media la un eveniment inedit în cadrul Întreprinderii de Stat „Întreprinderea Silvo-Cinegetică Strășeni”, vineri, 14 mai 2021, ora 10.00. Este vorba despre o şedinţă practică de lucru cu genericul „Starea fondului forestier și necesitatea efectuării lucrărilor silvotehnice”.

Toate informaţiile din spaţiul public, cu referire la Fondul Forestier Naţional, au vizat exact importanţa, necesitatea, şi justeţea acestor lucrări, desfăşurate de silvicultori în pădurile Republicii Moldova, fond forestier de stat, gestionat de Agenţia Moldsilva şi entităţile silvice subordonate. Prezenţa în materialele de presă a unor termeni precum „defrişări”, „abuz”, „tăieri ascunse” sunt o dovadă în plus că silvicultura este departe de înţelesul tuturor, iată de ce silvicultorii au decis să prezinte pentru reprezentanţii presei întregul proces practic de creare, îngrijire şi conducere a arboretelor.

Prezenţa la acest eveniment a specialiştilor Agenţiei „Moldsilva”, reprezentanţilor mediului academic şi a inginerilor silvici din cadrul întreprinderilor de specialitate din teritoriu, reprezintă certitudinea că absolut toate întrebările societăţii civile şi presei îşi vor găsi explicaţiile de rigoare.

Activităţile practice din această zi vor avea un spectru larg de lucrări silvotehnice şi vor scoate în evidenţă: Tăieri de conservare; Tăieri de regenerare; Tăieri de îngrijire şi conducere a arboretelor: Degajări, Curățiri, Rărituri, precum şi  arborete degradat, etc.

Detalii despre activitatea practică de la Străşeni şi deplasarea în această direcţie vă poate oferi Sergiu Chihai, inginer-şef silvic al „Întreprinderii Silvo-Cinegetice Strășeni” , telefon de contact 069500306.

Adresa: Kilometrul 6, Fondul Forestier Ocolul Silvic Străşeni, Traseul Străşeni-Scoreni.

Reprezentanţii presei care necesită transport pentru deplasare la Străşeni, se prezintă vineri, 14 mai, ora 09.00 la sediul Agenţiei „Moldsilva”, municipiul Chişinău, bulevardul Ştefan cel Mare 124, et. 3.

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 23.05.2024
   Total vizitatori - 4480300
 
Acces Rapid