Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Mesajul directorului Agenţiei „Moldsilva” cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova

Mesajul directorului Agenţiei „Moldsilva” cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova

26.08.2022   221 
 

Stimaţi membri ai Comunităţii Silvicultorilor din Republica Moldova, dragi colegi,

Ziua Independenţei Republicii Moldova este un eveniment unic  în istoria ţării noastre, deoarece ea nu ne-a fost oferită în semn de recompensă sau indulgenţă. Pentru ca acest vis să devină realitate, generaţii întregi au menţinut flacăra patriotismului şi prin truda lor neobosită au promovat valorile neamului şi statornicia acestor locuri pe care ni le-au lăsat strămoşii noştri.

Valorile ce au stat la baza Mişcării de Eliberare Naţională la sfârşitul acelui secol zbuciumat, rămân şi astăzi mai actuale ca niciodată, or libertatea, pluralismul de opinii, dreptul la exprimare, dreptul la identitatea naţională, au fost şi rămân pietre de temelie în orice sistem democratic.

Cei peste 30 de ani de independenţă nu au fost uşori şi noi din start am cunoscut acest lucru, asumându-ne toate dificultăţile proprii acestui drum, în numele viitorului şi al generaţiilor ce ne urmează. Din păcate  seria de evenimente  din arealul nostru geografic, dar şi din lume nu pot să ne lase indiferenţi şi ne solicită o responsabilitatea actuală poate la fel de mare precum atunci când ne doream să fim liberi. Cetăţenii Republicii Moldova trebuie să se pronunţe ferm pentru continuitatea reformelor, apărarea valorilor democraţiei şi unica cale de dezvoltare şi prosperitate pentru acest pământ – în marea familie a Europei.

Sunt absolut convins că tot ce are democraţia mai bun se află şi în năzuinţele silvicultorilor din Republica Moldova. Suntem parte a societăţii şi ne asumăm de rând cu toţi conaţionalii noştri responsabilitatea de a contribui la prosperarea Patriei şi la promovarea ţării noastre pe orice meridian al lumii. E ţara noastră şi e sărbătoarea noastră, a tuturor celora care ne dorim să convieţuim paşnic şi să ne mândrim cu glia strămoşească.

La mulţi ani Republica Moldova!

La mulţi ani cetăţenilor ce făuresc prezentul şi viitorul ţării noastre!

Cu deosebit respect Valeriu Caisîn

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 26.11.2022
   Total vizitatori - 3311744
 
Acces Rapid