Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Silvicultorii promovează acţiuni dedicate Zilei profesionale

Silvicultorii promovează acţiuni dedicate Zilei profesionale

12.09.2022   393 
 

Ziua silvicultorului este marcată în Republica Moldova, tradiţional, în a treia sâmbătă a lunii septembrie, iar Comunitatea Silvicultorilor anunţă pentru perioada 12 – 17 septembrie, curent, o serie de activităţi şi evenimente ce au menirea de a scoate în evidenţă rolul şi importanţa profesiei de silvicultor.

Activităţile din ultima perioadă ale silvicultorilor din ţara noastră se desfăşoară în conformitate cu stringenta necesitate de sporire a suprafeţelor împădurite, iar  acţiunile practice sunt determinate de  materializarea Programului Naţional de Împădurire. Conform acestuia, urmează ca în următorii 10 ani, fondul forestier naţional să cunoască o extindere de circa 100000 de hectare. Acest fapt ar aduce Republica Moldova aproape de un indiciu mediu de împădurire pentru continentul european, dar şi un aport considerabil pentru calitatea mediului din regiune.

În ceea ce ţine de activităţile de promovare a muncii silvicultorilor, dar şi stabilirea accentelor importante pentru informarea societăţii despre rolul fondului forestier la sporirea calităţii vieţii cetăţenilor, silvicultorii vor derula o serie de activităţi în societate. Pentru a simboliza interacţiunea dintre păduri şi viitor, astăzi, 12 septembrie, curent, va fi organizată o lecţie publică la Universitatea de Stat din Moldova, unde Valeriu Caisîn directorul Agenţiei „Moldsilva” va vorbi studenţilor, inclusiv viitorilor silvicultori, despre prezentul şi perspectivele fondului forestier.

Miercuri, 14 septembrie, curent, va avea loc şedinţa festivă a tuturor membrilor Comunităţii Silvicultorilor la care îşi anunţă participarea silvicultori din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, partenerii proiectelor de împădurire, partenerii de dezvoltare, etc. Este o bună oportunitate pentru o reîntâlnire naţională şi transfrontalieră ce poate aduce în abordare realizările şi provocările silvicultorilor, mai ales prin prisma schimbărilor climatice.

Pentru ziua de joi, 15 septembrie, curent, este preconizată întâlnirea conducerii Agenţiei „Modsilva” cu reprezentanţii oficiali ai Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, Federaţiei „Silva” şi Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Părţile vor discuta despre cooperarea moldo-română în domeniul silvic, proiectele în derulare, pregătirea şi perfecţionarea cadrelor pentru ramura silvică din Republica Moldova.

Totodată, activităţi dedicate Zilei profesionale a silvicultorului vor fi organizate, pe parcursul săptămânii, în instituţiile de învăţământ din ţară şi de către angajaţii celor 24 de entităţi silvice regionale din structura Agenţiei „Moldsilva”, iar emisiunile radio şi tv deja găzduiesc specialiştii în silvicultură în cadrul diverselor programe informative şi analitice  ale surselor mass-media naţionale.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 01.02.2023
   Total vizitatori - 3485347
 
Acces Rapid