Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Idei şi experienţă comună în gestionarea fondului forestier

Idei şi experienţă comună în gestionarea fondului forestier

12.10.2023   469 
 

 

Reprezentanţi ai Agenţiei „Moldsilva” și entităților silvice subordonate, la invitaţia Regiei Naţionale  a Pădurilor – Romsilva, au participat, în perioada 3-6 octombrie, curent, la un seminar cu instructaj practic în domeniul aplicării lucrărilor silvotehnice în fondul forestier. Această activitate a fost găzduită de către Direcţia Silvică Vaslui şi a mizat pe  schimbul de experienţă avansată şi experienţa comună în sectorul forestier.

În contextul desfăşurării activităţilor practice, au fost argumentate şi exemplificate lucrările silvotehnice necesare pentru dezvoltarea oportună a pădurilor. Specialiştii în domeniu de pe ambele maluri ale Prutului, au combătut ideea prost argumentată, dar vehiculată cu insistenţă, precum că tăierile de regenerare, reconstrucţie ecologică, de conservare, de igienă, sau cele de îngrijire și conducere, dăunează viitorului fondului forestier. De fapt, este tocmai viceversa, iar suprafeţele forestiere în care, din anumite motive, silvicultorii nu intervin cu lucrări, nu au o dezvoltare conformă şi nu permit arboretelor să atingă parametrii optimali în dezvoltare.

Totodată, în contextul instructajului şi experienţei comune în gestionarea fondului forestier, silvicultorii reuniţi la Vaslui au mai abordat subiecte importante din domeniu, precum amenajarea și certificarea pădurilor, cadastru, importanţa şi necesitatea perdelelor forestiere, dar şi alte teme de relevanţă din silvicultură.  

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 20.06.2024
   Total vizitatori - 4551709
 
Acces Rapid