Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Abordări diplomatice ale Programului Național de Împădurire

Abordări diplomatice ale Programului Național de Împădurire

22.01.2024   118 
 

 Directorul Agenției ”Moldsilva”, dr Valeriu Caisîn a avut o întrevedere de lucru la sediul instituției, cu Excelența Sa, dr. Robert Kokalj, Ambasadorului Sloveniei pentru Republica Moldova, cu reședința la București.

Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea moldo-slovenă  pe segment forestier și au trecut în revistă activitățile din cadrul  Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor (PNERP) și impactul benefic pentru țara noastră și continentul european. Directorul Agenției ”Moldsilva” a menționat că derularea cooperării bilaterale este utilă pentru noi prin prisma experienței avansate a Sloveniei în gestionarea fondului forestier și a sectorului  cinegetic, deoarece în arealul țărilor noastre putem avea soluții similare în aspectele de dezvoltare.

Dr. Robert Kokalj este un susținător al procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, acordă o atenție deosebită domeniului forestier din țara noastră în legătura cu derularea PNERP și s-a arătat cointeresat de activitățile desfășurate de Agenția ”Moldsilva”.  

Totodată, Ambasadorul Robert Kokalj a avut o implicare directă în realizarea  aspectelor de cooperare bilaterală pe segment forestier, prin organizarea unei videoconferințe între colaboratorii Agenției ”Moldsilva” și responsabili din cadrul Ministerului Agriculturii și Pădurilor din Slovenia. Agenda acestor discuții a avut în vizor modalitățile de implementare a unor proiecte bilaterale și preluarea experienței avansate în gestionarea fondului forestier și cinegetic.

Menționăm că Agenția ”Moldsilva” este administrator al Fondului Forestier Național și al Fondului Cinegetic Național.   

        

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 21.02.2024
   Total vizitatori - 4295946
 
Acces Rapid