Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / La Varşovia se desfășoară a IV-a sesiune a Comitetului Interguvernamental de Negociere

La Varşovia se desfășoară a IV-a sesiune a Comitetului Interguvernamental de Negociere

07.06.2013   2660 
 

În perioada 10-14 iunie la Varșovia, Polonia se va desfășura a IV-a sesiune a Comitetului Interguvernamental de Negocieri pentru un acord juridic privind pădurile din Europa. Pînă în prezent au fost desfășurate 3 sesiuni la: Viena, Austria; Bonn, Germania; Antalya, Turcia și Sankt Petresburg, Rusia. În context menționăm că, la Conferința ministerială Forest Europe care a avut loc la Oslo în iunie 2011, miniștrii responsabili pentru păduri au decis să întreprindă acțiuni internaționale suplimentare care constă în elaborarea unui acord juridic privind pădurile din Europa și au creat acest Comitet de Negociere Interguvernamental ( www.forestnegotiations.org ), cu funcția de a dezvolta acordul respectiv. Republica Moldova va fi reprezentată la această sesiune de Ghenadie Grubîi, șeful secției fond forestier și arii protejate din cadrul Agenției ‚Moldsilva".

Conferința ministerială privind protecția pădurilor în Europa (MCPFE) este o colaborare a miniștrilor responsabili de acest domeniu din 46 de țări europene inclusiv Republica Moldova și Comunitatea Europeană. Discuțiile sunt axate pe punctele politice și problemele sociale legate de păduri și silvicultură și adoptă recomandări privind protecția și gestionarea durabilă a pădurilor în Europa. Forest Europe este un proces continuu bazat pe conferințe ministeriale și reuniuni ale experților, o platformă de dialog între statele semnatare, Comunitatea Europeană cu țările și organizațiile cu statut de observator, precum și alte părți interesate, naționale și internaționale în domeniul silviculturii. Platforma mai prezintă, deasemenea, cooperarea între politică și știință, conectate la inițiativele și procesele globale și regionale cu privire la chestiuni legate de păduri și silvicultură. Conform prevederilor mandatului Oslo, Comitetul ar trebui să finalizeze sarcinile planificate nu mai târziu de 30 iunie 2013. La fel, comitetul va prezenta rezultatele la Conferință Ministerială Europeana a Pădurilor, care va avea loc în decurs de șase luni de la încheierea negocierilor de examinare, adoptarea și posibilitatea de semnare a acestui acord.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact:022 277 288; 069141201.

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2021
   Total vizitatori - 2701432
 
Acces Rapid