Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Ziua Dunării în Republica Moldova va fi marcată la 30 iunie

Ziua Dunării în Republica Moldova va fi marcată la 30 iunie

28.06.2013   7419 
 

Agenția Moldsilva informează că, în legătură cu declararea zilei 29 iunie, zi de doliu naţional, în memoria poetului Dumitru Matcovschi semnat prin decret prezidențial și interzicerea tuturor manifestărilor cultural-artistice, sarbătoarea "Ziua Internațională a Dunării", este transferată pentru 30 iunie în localitatea Giurgiulești, Cahul.  Evenimentul este organizat în cadrul proiectului "O noua viață pentru rîul Prut" - proiect filantropic susținut și promovat de către  violonista de origine basarabeană, Patricia Kopatchinskaja, prin intermediul fundației Naturton și Fondul Global pentru Natura Sălbatică (WWF) din Germania, la nivel local proiectul este implementat de către Centrul de Consultanță Ecologică Cahul (CCE).

Scopul general al proiectului este de a contribui la conservarea resurselor naturale și dezvoltarea durabilă a zonei ale Prutului Inferior. "Ziua Internațională a Dunării" va fi un eveniment public cu implicarea activă a comunitaților locale, a autorităților centrale și locale, ONG-uri, experților etc.

În cadrul sărbătorii vor fi făcute totalurile și înmînate premiile cîștigătorilor atît a concursului de desen " Dunărea și Prutul Inferior", lansat anterior de către instituțiile de învățămînt din r-nul Cahul, cît și a concursului de întrebări pentru elevi „Cunoaștem Dunărea și Prutul?".

Sunt invitați ansamblul etno-folcloric "Giurgiuleanca" și formația etno-jazz Trigon (conducător artistic Anatol Stefăneț).

Pe parcursul evenimentului va fi desfășurată și o expoziție a meșterilor populari și a bucatelor din pește din zona de sud.

"Ziua Internațională a Dunării" a fost marcată pentru prima dată  în anul 1994 la inițiativa Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea. Obiectivul principal al acestor manifestări este de a implica cetăţenii ţărilor dunărene în multiple activităţi independente sau comune, desfăşurate pe plan local, naţional şi regional.

Agenda evenimentului poate fi descărcată aici Agenda_Ziua_Dunarii_30_iunie_2013_.doc

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2021
   Total vizitatori - 2701444
 
Acces Rapid