Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / RN „Prutul de Jos” a fost acceptată în cadrul Rețelei Dunărene de Arii Protejate

RN „Prutul de Jos” a fost acceptată în cadrul Rețelei Dunărene de Arii Protejate

05.09.2013   3220 
 

Rezervația Naturală a  „Prutului de Jos" din Republica Moldova și Parcul Natural al Prutului Inferior din România au fost acceptate ca noi parteneri în cadrul Rețelei Dunărene de Arii Protejate. Evenimentul s-a produs în orașul Tulcea, România, în cadrul unei conferințe DanubeParcks, la care au participat: Republica Moldova, România, Bulgaria, Germania, Austria, Croația, Ungaria, Serbia. Republica Moldova a fost reprezentată de către Directorul rezervației Naturale „Prutul de Jos" - Valentin Dimitriadi și coordonatorul proiectelor în domeniul mediului - Artur Nebunu care au prezentat raportul privind activitatea Rezervației Naturale „Prutul de Jos".  

Reprezentanții a 15 Arii Protejate s-au reunit pentru 3 zile de colaborare în orașul de la porțile Deltei Dunării. Aici s-au desfășurat Reuniunea Comitetului Director, vizite în teren,  Ateliere de Lucru, Festivalul Internațional al Dunării. La Reuniunea Comitetului Director (cel mai important organism de luarea deciziilor în cadrul proiectului DANUBEPARKS STEP 2.0,) s-au purtat discuții asupra modalităților de asigurare a continuității cooperarii și coordonării chiar și după încheierea proiectului, modalitatea strategiei de extindere a Rețelei Dunărene de Arii Protejate.

Principalele obiective ale Reţelei Dunărene de Arii Protejate sunt:

  •  îmbunătăţirea conservării naturii în Ariile Protejate Dunărene;
  •  administrarea cu înţelepciune a Ariilor Protejate Dunărene;
  •  promovarea schimbului de experienţă în management;
  •  îmbunătăţireacunoaşterii situaţiei, a impactului economic, social şi de mediu şi a managementului Ariilor Protejate Dunărene;
  •  acţiuni pentru prevenirea, controlul şi reducerea poluării în zonele inundabile şi zonele umede din bazinul Dunării;
  •  promovarea şi conştientizarea importanţei internaţionale a fluviului Dunărea;
  •  promovarea dezvoltării durabile;
  •  influenţarea implementării şi dezvoltării viitoarelor politici publice;

DANUBEPARKS STEP 2.0, este al doilea proiect comun, în curs de desfăşurare (octombrie 2012 - septembrie 2014) și se bazează pe rezultatele primului  proiect (DANUBEPARKS, 2009 - 2012) lucrînd la implementarea unor planuri comune, ridicarea rezultatelor la nivel de politici și ancorarea durabilă a parteneriatului DANUBEPARKS, atât în regiune, cât și cu alţi factori interesaţi. DANUBEPARKS STEP 2.0, are un buget de 2,2 milioane euro, (www.danubeparks.org) .

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact:022 277 288; 069141201.

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2021
   Total vizitatori - 2701484
 
Acces Rapid