Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / La Minsk se desfășoară prima reuniune a comitetului ENPI FLEG faza II

La Minsk se desfășoară prima reuniune a comitetului ENPI FLEG faza II

30.09.2013   2372 
 

În perioda 1-3 octombrie curent, la Minsk, Belarus va aveav loc prima reuniune a Comitetului de Coordonare European de Vecinătate și Parteneriat Estic - Aplicarea Legislației Forestiere și Guvernarea, (ENPI FLEG faza II, http://www.enpi-fleg.org/ ). Republica Moldova este reprezentată de către Petru Rotaru, punct focal FLEG, Agenția „Moldsilva" și  Aurel Lozan, coordonator ENPI FLEG din partea IUCN/expert Banca Mondială.

Agenda întrunirii cuprinde prezentarea generală a programului ENPI FLEG II cu introducerea noilor elemente, diferite de I fază, actualizarea sistemului  administrativ. Toate țările proiectului ENPI FLEG II (Armenia, Georgia, Azerbaidjan, Moldova, Ucraina, Belarus şi Rusia) vor face prezentări cu privire la evoluțiile recente și planul de activitate pentru anul 2014, în funcție de țară, direcții strategice, priorități, urmate de discuții, recomandari pe marginea viitoarele evenimente naționale și alte activități organizate de țările participante. La fel, la eveniment vor fi prezente și organizațiile partenere (ClimaEast, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și Institutul European Forest).

Amintim că Planul Național de Activitate al Republicii Moldova pentru Programul ENI FLEG II, este axat, în special asupra dezvoltării sectorului forestier comunal, crearea oportunităților la nivel local, promovarea silviculturii energetice, cooperarea dintre instituțiile silvice de stat și alți deținători de terenuri silvice, îmbunătățirea transparenței, suport pentru educația profesională a tinerii generații.

În context mentionam că Uniunea Europeană continuă procesul de finanțare a Proiectul ENPI FLEG (faza II) pentru toate cele 7 țări din cadrul programului, pentru perioada 2013-2016, grație rezultatelor pozitive obținute în prima faza a acestui program regional, cu 9 mln. de euro, sumă aprobată de către Comisia Europeană, pentru formularea și implimentarea politicilor sectoariale de dezvolatre durabilă pentru sectorul forestier și demonstrarea unor practici de administrare forestiera în țările incluse în acest program.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact:022 277 288; 069141201.

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2021
   Total vizitatori - 2701514
 
Acces Rapid