Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / La Geneva are loc o ședință privind Evaluarea Resurselor Forestiere Globale (FRA 2015).

La Geneva are loc o ședință privind Evaluarea Resurselor Forestiere Globale (FRA 2015).

16.10.2013   3138 
 

În perioada 16-18 octombrie curent la Geneva, Elveția, Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație (FAO, www.fao.org/forestry ) desfășoară o ședință tehnică a corespondenților naționali, privind Evaluarea Resurselor Forestiere Globale (FRA 2015). Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație, la cererea statelor membre, monitorizează cu regularitate gestionarea pădurilor lumii prin intermediul  Programului de evaluare a resurselor forestiere, raportul de țară face parte din evaluarea finală a FRA 2015. Republica Moldova este reprezentată de către Ghenadie Grubîi, șef Secţie fond forestier şi arii protejate, Agenția "Moldsilva".

 În cadrul sesiunii se va discuta pe marginea rapoartelor de țară, evidențierea problemelor din procesul de pregătire a raportului final și propuneri de soluții în timpul workshopului, diferențe de date existente și chestionarul resurselor forestiere. Această sesiune va revizui întrebări precum: evoluția în timp a terenurilor împădurite; identificarea lacunelor de informare și probleme tehnice; zonele de pădure naturală și plantările; stocurile și ratele de creștere ale pădurilor; starea de producție forestieră; gestionarea pădurilor în contextul protecției solului, apei și a serviciilor ecosistemice; protectia pădurii în scopul conservării biodiversității și  evoluția în timp; zonele forestiere afectate de specii lemnoase invazive .

Participantii evenimentul vor participa la mai multe ateliere de lucru: I  - "Evaluarea Resurselor Forestiere Globale" și "Chestionarul a resurselor pădurii" (CFQ); II - "Silva Mediterranea" se adreseaza corespodenților naționali sau punctelor focale din țările mediterane; III - "Workshop on Wood Products and Energy Reporting" se adreseaza corespondenților naționali din Caucaz și Asia Centrală; IV - "6-a Reuniune echipelor de specialiști privind monitorizarea și gestionarea durabilă a pădurilor" se adresează echipelor de specialiști și corespondenții naționali din alte regiuni.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact:022 277 288; 069141201.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2021
   Total vizitatori - 2701482
 
Acces Rapid