Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Seminar internațional „Sprijin în formarea profesională continuă pentru o silvicultură durabilă”

Seminar internațional „Sprijin în formarea profesională continuă pentru o silvicultură durabilă”

23.07.2015   4883 
 

„Rolul învățării pe tot parcursul vieții în științele vieții după modele de educație modernă" este denumirea seminarului internațional organizat în cadrul Proiectului TEMPUS (Sprijin în formarea profesională continuă pentru o silvicultură durabilă). Evenimentul are loc în perioada 23-26 iulie, curent la Universitatea Agrară de Stat din Moldova și participă reprezentanți ai instituțiilor de învățămînt superior din Moldova și țările partenere: Spania, Austria, Finalnda, Ferderația Rusă. Proiectul își propune să creeze un sistem de învățare pe tot parcursul vieții în domeniul forestier și consolidarea instituțiilor de învățămînt superior din Rusia și Moldova, pentru cooperare internațională deschisă pentru comunitatea non-academică. Astfel că, punctul forte al proiectului este de a dezvolta un sistem de perfecționare continuă în contextul dezvoltării durabile a silviculturii, bazat pe curriculum-modular.

 La eveniment, Agenția „Moldsilva" ca instituție guvernamentală responsabilă de sectorul forestier național este reprezentată de către directorul Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice (ICAS), Dumitru Galupa, care a facut referință la importanța acestei colaborări internaționale menționînd că „ realizarea tuturor obiectivelor trasate, ce țin de obiectivul european al silviculturii moldovenești, este posibilă doar în cazul în care Republica Moldova, noi silvicultorii, vom acționa hotărît, în cadrul legii și tehnologiilor moderne de gospodărire a pădurilor, învățînd permanent, pe tot parcursul vieții„ a menționat Dumitru Galupa.

În context prezentarea din cadrul seminarului  a cuprins informația privind „Experiența ICAS în perfecționarea continuă a specialiștilor". La fel, seminarul internațional mai include și organizarea unei vizite  de informare a participanților la RN „Codrii".

Proiectul este finanțat de către Comisia Uniunii Europene, Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură, cu o durata de 3 ani, 2013-2016.

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact:022 277 288

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2021
   Total vizitatori - 2701459
 
Acces Rapid