Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / A fost desemnat cel mai bun pădurar al anului 2015

A fost desemnat cel mai bun pădurar al anului 2015

14.09.2015   2540 
 

La Vadul lui Vodă s-a desfășurat ediția a XVIII-a, etapa finală a concursului profesional „Cel mai bun pădurar". Învingătorul concursului în acest an a devenit Valeriu Pelivan, Întreprinderea Silvo-Cinegetică Sil-Răzeni, pe locul II s-a poziționat, Anatol Ciobanu, Întreprinderea Silvică Silva-Centru Ungheni și locul III a fost ocupat de către Petru Dandeș,  Întreprinderea Silvică Silva-Sud Cahul și Romulus Stoica Direcția Silvică Prahova (România). Cîștigătorilor concursului li s-au înmînat premii bănești și diplome; locul I - 2000lei, locul II - 1500 lei, locul III - 1000 lei. La eveniment au fost prezenți conducerea Agenției "Moldsilva", Federației Sindicatelor din Silvicultură "Sindsilva" și oaspeți din România reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva.

Directorul general al Agenției ''Moldsilva'', Ion Cebanu a adresat un mesaj de felicitare concurenților și învingătorilor concursului din acest an, menționînd  că "este important ca pe viitor să existe o colaborare frumoasă cu fiecare dintre cei care sunt la paza și protecția pădurii, iar cele mai frumoase tradiții să-și păstreze continuitatea", a mai specificat Ion Cebanu.

La ediția din acest an au participat 27 de pădurari dintre care 3 din România. Concurenții au fost supuși mai multor probe atît teoretice cît și practice: perfectarea proceselor verbale asupra cazurilor de contravenţii silvice (tăieri ilicite), determinarea speciilor de arbori şi arbuşti forestieri după seminţe, frunze şi puieţi, determinarea produselor accesorii ale pădurii, determinarea speciei arborescente după lemn, determinarea speciei de vînat după urme, determinarea indicilor dendrometrici ale arborilor (înălţime, diametru), determinarea dăunătorilor pădurii.

Concursul este organizat de către Agenția "Moldsilva" , Federaţia Sindicatelor din Silvicultură „Sindsilva", iar scopul general este de a majora gradul de pregătire profesională de ordin teoretic și aplicativ al pădurarilor, ridicarea nivelului de gospodărire a fondului forestier și cinegetic.

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 288.

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2021
   Total vizitatori - 2701469
 
Acces Rapid