Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Republica Moldova a marcat “Ziua lucrătorului din silvicultură”

Republica Moldova a marcat “Ziua lucrătorului din silvicultură”

19.09.2015   2222 
 

Toți colaboratorii din ramura silvică din Republica Moldova, la 19 septembrie, au marcat "Ziua lucrătorului din silvicultură". Cu această ocazie a fost organizată o ședință solemnă dedicată acestei sărbători profesionale. La ceremonie au participat Prim-ministrul Republicii Moldova, Ministrul Mediului, reprezentanți ai proiectelor internaționale și angajații ramurii silvice.

Prezent la eveniment Prim-ministrul, Valeriu Streleț, a făcut referință la importanța sectorului forestier pentru echilibrul ecologic, dar și pentru economia națională." Gestionarea corectă a pădurilor este un element important în dezvoltarea sectorului forestier iar cea mai mare responsabilitate o au silvicultorii care trebuie să-și exercite atribuțiile de serviciu cu dăruire de sine", a menționat  Valeriu Streleț.

Directorul general al Agenției "Moldsilva" Ion Cebanu, a precizat în mesajul de felicitare că trebuie de realizat împreună obiectivele trasate la nivel național privind dezvoltarea sectorului forestier național." Avem speranța că schimbările care vor urma în acest domeniu să asigure o colaborare fructuoasă cu specialiștii și instituțiile implicate întru dezvoltarea durabilă a întregii societăţi şi în asigurarea echilibrului factorilor de mediu", a specificat Ion Cebanu.

Amintim că "Ziua Lucrătorului din Silvicultură" a fost instituită prin Hotărîre de Guvern în anul 1995 și se sărbătorește în a treia sîmbătă a lunii septembrie. În prezent în ramura silvică din Repubilca Moldova activează circa 4300 de angajați.

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact: 022 277 288.

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2021
   Total vizitatori - 2701433
 
Acces Rapid