Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Discuții privind constituirea Rezervației Biosferei Prutul de Jos

Discuții privind constituirea Rezervației Biosferei Prutul de Jos

30.10.2015   1946 
 

La Cahul s-a desfășurat un eveniment organizat în cadrul proiectului „Consolidarea reţelei de arii naturale protejate pentru protecția biodiversităţii şi dezvoltării durabile în regiunea Delta Dunării şi Prutul Inferior - PAN Nature". În acest context, Ministerul Mediului, în parteneriat cu Agenția „Moldsilva", Consiliul raional Cahul și Rezervația Naturală „Prutul de Jos" a organizat Festivalul Eco-Cultural „Toamna de Aur în Lunca Prutului" care a avut loc la Slobozia Mare și a inclus expoziții gastronomice, a meșterilor populari cu participarea autorităților publice locale din zonă, ansambluri folclorice. Acest festival a avut un impact pozitiv asupra populației locale, iar desfășurarea următoarelor ediții va deveni o tradiție cu implicarea mai multor instituții cointeresate. Cea de-a doua parte a evenimentului a fost organizat de către Comisia Naţională a Republicii Moldova pentru UNESCO care a desfășurat un atelier de lucru privind „Constituirea Rezervației Biosferei Prutul de Jos" cu participarea experților UNESCO, fiind discutate toate posibilitățile cu autoritățile publice locale și populația interesată, inclusiv cum trebuie evitate anumite riscuri, dar și în ce condiții poate fi susținută o cooperare rezultativă.

Reprezentantul oficiul UNESCO (Paris), Meriem Bouamrane, s-a referit la faptul că UNESCO va sprijini procesul de crearea a Rezervației Biosferei Prutul de Jos prin consultanță și oferirea de oportunități privind susținerea proiectelor ce urmeză a fi aplicate spre finațare în acest scop.

Prezent la eveniment, Directorul general al Agenției Moldsilva, Ion Cebanu a salutat această inițiativă de comunicare dintre experții naționali și internaționali cu populația din regiune și autoritățile publice locale avînd tot suportul și din partea Agenției „Moldsilva".

Amintim că obiectivul general al proiectului transfrontalier „Consolidarea reţelei de arii naturale protejate pentru protecția biodiversităţii şi dezvoltării durabile în regiunea Delta Dunării şi Prutul Inferior - Nature PAN", îl reprezintă reducerea pierderilor de biodiversitate şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei locale prin introducerea unei abordări integrate a managementului resurselor naturale în zona transfrontalieră a Deltei Dunării şi Regiunii Prutul de Jos şi consolidarea implicării comunitare în regiune.

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă,

Contact: 022 277 288.

 

 

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2021
   Total vizitatori - 2701433
 
Acces Rapid