Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Acțiuni consacrate Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului

Acțiuni consacrate Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului

02.11.2015   2107 
 

Sîmbătă în Republica Moldova s-a marcat Ziua Națională de Înverzire a Plaiului "Un arbore pentru dăinuirea noastră. În aceast context entitățile silvice teritoriale au fost receptive în colaborarea cu doritorii și volunatarii care au fost dispuși să se implice în desfășurarea lucrărilor de plantare.

A devenit o tradiţie ca în această zi să participe și reprezentanţii instituţiilor publice, ai întreprinderilor private, dar şi cetăţeni de rînd. Astfel, în acest an, Aparatul Guvernului R. Moldova a participat la lucrări de plantare la Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului", angajaţii Preşedinţiei la Rezervaţia Naturală „Codrii", iar Aparatul Parlamentului R. Moldova la Întreprinderea Silvică Nisporeni.

Colaboratorii Agenției "Moldsilva" au participat la lucrări de extindere împreună cu angajații Întreprinderii Silvice Orhei pe terenurile primariei satului Bolohan, Orhei, cele 13 ha transmise spre împădurire întreprinderii silvice, fac parte din Planului naţional de extindere a suprafeţelor cu vegetaţie forestieră, aici fiind plantate specii ca: salcîm, paltin, pomi fructiferi.

Vă mai informăm că banii pentru procurarea materialului săditor pentru Ziua Națională de Înverzire a Plaiului, sunt alocați de către Fondul Ecologic Național în sumă de un milion de lei, pînă în prezent a fost transmis material săditor autorităților publice locale în suma de 520 mii de lei, restul urmează a fi eliberat pînă la mijlocul lunii noiembrie.

Amintim că în cadrul entităților subordonate Agenției "Moldsilva", în această toamnă sunt planificate crearea culturilor silvice în fondul forestier pe o suprafață de 548 ha, iar în cadrul Planului naţional de extindere a suprafeţelor cu vegetaţie forestieră pentru anii 2014-2018, în toamna anului curent întreprinderile silvice subordonate vor desfășura lucrări de plantare  pe o suprafață de 2500 ha, pe terenurile  autorităților publice locale.

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă,

Contact: 022 277 288.

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 15.10.2021
   Total vizitatori - 2701465
 
Acces Rapid