Prima    Contact    Subdiviziuni    Întreprinderile silvice          
imprimare
Prima / Comunicare / Evenimente / Discuții privind “Restabilirea Peisajului Forestier”

Discuții privind “Restabilirea Peisajului Forestier”

01.03.2016   2570 
 

În perioada 1-3 martie la Chișinău se desfășoară un atelier de lucru consacrat unei tematici importante pentru Republica Moldova, "Restabilirea Peisajului Forestier". Organizatorii întrunirii sunt Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) în colaborare cu activitățile care sunt implementate în cadrul Programului ENPI FLEG II. Restabilirea Peisajului Forestier (RPF) reprezintă un program global care face legătură cu Provocarea de la Bonn și parteneriatul Global privind Restabilirea Pădurilor al IUCN.

Prezent la deschiderea atelierului de lucru, Henno Putnik, reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a specificat că la nivel global se implementează multe proiecte ce țin de protejarea resurselor naturale inclusiv prin restabilirea peisajului forestier. Republica Moldova promovează protecția pădurii și ridicarea calitații resurselor forestiere inclusiv prin programele naționale guvernamentale de extindere a suprafețelor cu vegetație forestieră și acest seminar va oferi posibilitatea schimbului de experiență la capitolul respectiv, între țările membre ale Programului ENPI FLEGII.

În mesajul transmis de către Ion Cebanu, directorul general al Agenției "Moldsilva", a fost menționat faptul că în prezent Republica Moldova, de rînd cu alte state europene, se confruntă cu multiple probleme în domeniul gestionării sectorului forestier, protecției și conservării pădurilor. În același timp, Moldova a obținut și anumite progrese pe un șir de indicatori, precum extinderea suprafețelor acoperite cu vegetație forestieră, sechestrarea carbonului, implementarea practicilor agroforestiere (și silvo-pastorale) și altele.

În cadrul atelierului vor fi abordate două aspecte: necesitatea  și modul de implicare în procesul de restabilire a peisajelor forestiere și prezenatarea experiențelor din acest domeniu a altor țări (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Ucraina și Rusia), incluisv cunoștințele obținute pe parcursul perioadei de activitate a ENPI FLEG.

 

Viorica Caciuc, Serviciul de presă

Contact:022 277 288

 

 
 

   

   

Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 124
Tel:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Actualizat la: 26.11.2022
   Total vizitatori - 3306285
 
Acces Rapid