печать
Главная / Коммуникация / Другие новости / Doctorul în științe biologice, directorul rezervației “Codrii “ Ștefan Manic a fost omagiat cu ocazia celebrării a 65 de ani de la naștere și 40 de ani de activitate științifică.

Doctorul în științe biologice, directorul rezervației “Codrii “ Ștefan Manic a fost omagiat cu ocazia celebrării a 65 de ani de la naștere și 40 de ani de activitate științifică.

23.03.2012   174 
 

Directorul rezervației “Codrii” Ștefan Manic a fost omagiat cu prilejul a 65 de ani de la naștere și 40 de ani de activitate științifică.  Doctorul în științe Ștefan Manic este autor și coautor a circa 70 de lucrări științifice inclusiv 5 monografii. În calitate de cercetător participă la circa 30 de simpozione internationale (SUA, Franța, Italia, Austria, Slovacia, Romania, Rusia). Astfel pentru merite deosebite fost decorat cu mai multe distincții: în 2007 Medalia Meritul Civic iar în 2011 i se conferă titlul onorific “Om emerit”. In acest context in cadrul sedintei Consiliului științific al rezevației “Codrii” a fost omagiat d-nul Ștefan Manic.
In debutul eveninemntului directorul  general al Agenției “Moldsilva” Ion Lupu a multumit d-lui Ștefan Manic  pentru munca ,efortul și curajul depus în domeniul silviculturii menționînd faptul că “d-nul Ștefan Manic este un exemplu pentru ceilalți directorii de întreprinderi silvice deoarece mulți dintre ei sunt mai tineri iar în speranța că au de la cine învăța, experiența sa este de un real folos specialiștilor din această ramur”a”, a conchis directorul Agenției “Moldsilva”.
Prezent la eveniment Prim vicepresedintele Academiei de Stiințe a Moldovei academicianul Tudor Furdui a mentionat că: “grație  activității  d-lui Ștefan Manic am ciștigat un maneger care s-a realizat in sfera științifică de specialitate devenind o personalitate cunoscută  in domeniul  micologiei atît în R.Moldova cît și peste hotare”, a mai susținut academicianul Tudor Furdui.
La finalul ceremoniei, directorul rezervației “Codri” Ștefan Manic a multumit tuturor pentru preznță în special colegilor din ramura silvica care au muncit împreună deoarece silvicultura necesită mult efort, precum a menționat chiar omagitul promițînd astfel că va continua realizarile in domeniul silviculturii.
 De mentionat faptul că la sarbatoarea de omagiere a d-nului Ștefan Manic au fost prezenți si personaltăți din domeniul culturii, literaturii si muzicii: scriitorul Nicolae Dabija, actrița Ninela Caranfil interpreta Olga Ciolacu.

 
 

   

   

Адрес:
2001 Кишинэу, БУЛ. ШТЕФАН ЧЕЛ МАРЕ, 124
Тел:+373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax: +373 (22) 27-73-45
Oбновлено: 23.05.2024
   Всего посетителей - 4490069
 
Быстрый доступ