În cadrul campaniei naționale „Un arbore pentru dăinuirea noastră" Agenția „Moldsilva" a organizat o deplasare în teren la Î.S.Orhei. Invitații evenimentului, reprezentanții Comisiei parlamentare de mediu şi schimbări climatice și a comisiei de anchetă pentru verificarea gestiunii fondului forestier, a zonelor de protecţie a apelor rîurilor şi ale bazinelor de apă, a parcurilor, ONG-uri, experți și reprezentanții mass-media au avut posibilitatea să vadă lucrările de regenerare și împădurire a fondului forestier național. Drept exemplu au fost prezentate suprafețe cu astfel de lucrări din cadrul Ocoalelor Silvice Teleșeu și Ivancea. La fel au fost abordate și alte subiecte din domeniul forestier prin discuții, dezbateri și prezentarea unor materiale informative, cum ar fi: situația fondului forestier, împadurirea solurilor erodate, calitatea lucrărilor silvice, proiectele internaționale la care Agenția Moldsilva este parte și reforma instituțională a fondului forestier național.
În context Alexei Palancean conf.univ., cercetător științific principal Grădina Botanică (AȘM) a specificat : „de multe ori cei aproximativ 10 ani de muncă a silvicultorilor atunci cînd împăduresc o suprafață de pămînt a primăriilor și este predată acestora pentru administrare, pot fi inutile, deoarece există riscul ca acea pădure să fie distrusă prin tăieri ilicite, pășunat ilegal sau orice alte forme de distrugere. Iar pentru evitare acestor probleme, Conceptul strategiei de refomare în sectorul forestier conține și un punct, privind prezența unui reprezentant al Agenției Moldsilva în fiecare raion care va supraveghea și monitoriza pădurile statului, primăriilor și cele private, plus, va încerca să obțină noi terenuri destinate împăduririlor" a conchis, Alexei Palancean.
La finalul evenimentului, vicedirectorul general al Agenției "Moldsilva", Tudor Botnari a menționat: "organizarea aceastei vizite a avut scopul de a prezenta cîteva procese silvice asupra cărora se lucrează avînd și rezultate dar vrem să consultam inclusiv părerile celor prezenți. Noi ne bucurăm de realizarile anului curent în deosebi la capitolul fructificarea stejarului, de condițile climaterice favorabile care contribuie la îndeplinirea lucrărilor planificate și în continuare se vor depune eforturi pentru a fi respectate și realizate. Cu regret, recunoaștem ca au loc și lucruri nu tocmai plăcute astfel, le evoc din considerentul că domeniul silvic cere o reformare.Am stabilit cîteva criterii care în viziunea noastră ar fi posibil să fie reformate și în centrul tuturor schimbărilor pe care noi le preconizăm, credem că o sa fie o instituție lucrativă care și-ar duce aportul la promovarea politicii statului pentru binele pădurii" a menționat Tudor Botnari.
Amintim că, acțiunile din cadrul campaniei naționale de plantare a arborilor au loc în perioada octombrie-noiembrie în fiecare an începînd cu 2011.