print
Conducerea Agenției "Moldsilva" a avut o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale
19.07.2013
4920

În aceste zile la Chișinău se află o misiune a Băncii Mondiale, avînd ca membrii pe Andrew Mitchell conducator de echipă și specialist principal în domeniul forestier și Arcadie Capcelea  specialist principal în domeniul mediului. În acest context, reprezentanții Băncii Mondiale au avut o întrevedere cu Directorul general al Agenției Moldsilva, Ștefan Chitoroagă. Scopul misiunii include demararea procesului de pregătire a Notei privind Politica Forestieră. Obiectivul Notei este de a revizui situația sectorului forestier, în vederea acordării consultanței strategice și îndrumării, dar și identificarea unor domenii potențiale de colaborare în viitor. Nota privind Politica Forestieră va recurge în mod tradțional la experiența internațională a Bancii în procesul de reformare a sectorului forestier, inclusiv în țările CSI.

Andrew  Mitchell a specificat că: " sectorul silvic a fost identificat ca un aspect important în lista de domenii prioritare pentru Banca Mondială și în perspectiva unei conlucrări cu partenerii străini este necesar elaborarea politicilor în domeniul forestier, pe baza acestei Note vor fi propuse o serie de acțiuni pentru consolidarea sectorului, rezolvarea anumitor probleme prin intermediul  unor măsuri recomandate în baza acestui document.

 Directorul general al Agenției Moldsilva, Ștefan Chitoroagă s-a referit la prioritățile trasate de către instituție și care sunt importante domeniului forestier: "crearea unui centru de istruire al personalului silvic și desigur primordial rămîne extinderea suprafețelor forestiere în Republica Moldova, realizarea unor studii privind consecințele schimbărilor climatice care provoacă fenomneul uscării suprafețelor de pădure.

Un alt subiect important în discutie a inclus și Reformarea Institutionala a sectorului Forestier din Republica Moldova, conceptul căreia a fost elaborat cu suportul Bancii Mondiale.  

Amintim că, Banca Mondială susține mai multe proiecte din sectorul forestier din țara noastră cum ar fi: „Dezvoltarea sectorului forestier comunal în Moldova", „Conservarea solurilor în Moldova", "Programul de susţinere a comunităţilor pentru managementul durabil şi integrat al pădurilor şi sechestrarea carbonului prin împădurire".

 

 

Viorica Caciuc, serviciul de presă

Contact:022 277 288; 069141201.

 

 

 

 

 

Tel +373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax +373 (22) 27-73-45
Copyright © 2022 Agentia MOLDSILVA Toate drepturile rezervate.