print
LUCRĂRI OPORTUNE PENTRU PUIEŢI DE CALITATE
19.07.2023
297
Calitatea puieţilor ce vor completa fondul forestier al ţării şi vor contribui la realizarea cu succes a Programului Naţional de Extindere şi Reabilitare a Pădurilor, reprezintă una dintre preocupările de bază ale silvicultorilor. Pepinierele silvice ale entităţilor teritoriale din cadrul Agenţiei „Moldsilva” au o responsabilitate sporită pentru calitatea materialului săditor, iar procesele ce sunt aplicate în această perioadă sunt absolut conforme cu manualele de specialitate şi experienţele avansate, consultate, inclusiv, cu colegii din România, Franţa sau SUA.
Silvicultorii de la Soroca, în aceste zile, sunt antrenaţi în lucrări importante pentru dezvoltarea puieţilor forestieri. Maiştrii-pădurari de la ocolul silvic Floreşti, ghidaţi de şeful acestei subdiviziuni Sergiu Gulii şi şeful adjunct Ilie Pînzaru, au administrat în semănăturile silvice din pepinieră îngrăşăminte prin frunze, pentru stimularea dezvoltării şi creşterii.
Pentru evitarea oricăror situaţii de incertitudine, la planificarea acestor lucrări au fost studiate minuţios toate detaliile, astfel experienţa din acest domeniu şi respectarea strictă a tehnicilor de securitate, au contribuit la realizarea cu succes a acestei misiuni. Important este faptul că aceste îngrăşăminte sunt inofensive pentru oameni, animale sau albine, iar aplicarea la puieţii forestieri asigură dezvoltarea calitativă conform standardelor recunoscute.
Tel +373 (22) 27-23-06, 27-73-49
Fax +373 (22) 27-73-45
Copyright © 2023 Agentia MOLDSILVA Toate drepturile rezervate.